Laxpudding
4-6 portioner
15 normalstora, kokta potatisar
200 g rimmad, kallrökt eller gravad lax i skivor
10 cm purjolök
0,5 knippe färsk dill
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde av valfri fetthalt
salt, peppar
Sätt ugnen på 200°C. Skiva den kokta potatisen så tunt som möjligt. Strimla laxen och purjolöken. Finhacka dillen och blanda den med purjolöken. Varva potatis, lax och lök- och dillblandning i en ugnsfast, smord gratängform. Salta på varje lager potatis. Avsluta med ett lager potatis. Vispa sedan ihop ägg, mjölk, grädde, en liten nypa salt och lite nymalen peppar. Häll över äggstanningen och ställ in formen i ugnen. Låt grädda tills den fått fin färg på ytan och äggstanningen har stannat. Detta tar ca 30-45 minuter beroende på hur stor form man använt.
Servera laxpuddingen med skirat smör, gröna ärter och citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar