Normalt sett när jag lagar asiatiskt, blir det endera en gryta med kokosmjölk som serveras till ris, eller en nudelwok med en sojabaserad sås. Denna gången blev det en kombination, så här kommer bloggens första nudelwok med kokosmjölk. Och detta var riktigt gott. En krämig nudelwok med hetta från chili och currypasta men fortfarande krispiga grönsaker. Och så den obligatoriska koriandern. Om du gillar asiatiskt, är det här något för dig.
Nudelwok med kyckling, kokosmjölk och grön curry
4 portioner
4 portioner äggnudlar
2 kycklingfiléer
1 liten bit vitkål
1 näve sockerärter
0,5 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 tumstor bit färsk ingefära
1 burk kokosmjölk
2 tsk kinesisk soja
1 msk grön currypasta
1-2 msk mango chutney
0,5 kruka koriander
Hacka kycklingen i riktigt små bitar genom att skiva filéerna riktigt tunt och sen hacka över skivorna med kniven.
Grovhacka kålen, strimla sockerärterna och purjolöken. Finhacka chilin och riv ingefäran och vitlöken fint.
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt lite matfett. Fräs vitlök, ingefära och chili hastigt och tillsätt kycklingen. Salta och peppra. Woka tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt kålen, purjolöken och sockerärterna och woka hastigt.
Häll sedan över kokosmjölk och tillsätt soja, currypasta, chutney och koriander. Smaka av såsen och tillsätt ev mer salt.
Häll av nudlarna och vänd ner dem i kycklinggrytan. Blanda om och servera omgående.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar