Potatis- och palsternacksrösti med pepparrotskräm
4 portioner
4 medelstora palsternackor
6 potatisar
1 stor bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1,5 dl crème fraiche
riven pepparrot efter smak och tycke
salt, socker
Skala palsternackorna och potatisarna och riv sedan grovt. Krama ur vätskeöverflödet. Blanda med finhackad lök, vitlök och ägg i en bunke. Tillsätt salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör eller margarin. Lägg i lite av smeten och pressa ut till en tunn kaka, en dryg decimeter i diameter. Stek på medelhög värme tills den fått färg på undersidan. Vänd och stek på andra sidan tills den är gyllene och frasig. Upprepa tills smeten är slut.
Under tiden som du steker röstin, blandar du crème fraiche med riven pepparrot. Smaka av med salt och lite, lite socker.
Servera röstin varm med en klick pepparrotskräm och gärna en skiva gott bröd.
På tisdag tipsar jag om ett gott kryddsmör till sommarens sista grillkvällar.
Mums!!! Det där bara måste jag prova..jag som älskar rösti!! <3
SvaraRaderaHej Mary!
SvaraRaderaJag tycker absolut att du ska prova detta. Så enkelt men så smakrikt. Och så älskar jag det frasiga hos en välstekt rösti. Jo, jag älskar också rösti!!
/Sara