Att panera fisk i pankoströbröd är ett sätt att garantera en riktigt spröd yta på fisken. Att sedan servera den med en krämig sås med en pikant sälta från ansjovis, det är nästan genialt. Såsen var så god att vi nästan slickade tallrikarna. Med färska sockerärter från egna odlingen och ett gott potatismos, blev detta en trevlig sommarrätt!
Pankopanerad torsk med ansjovissås
2 portioner
2 torskfiléer, krokfångade och MSC-märkta
3 msk vetemjöl
1 uppvispat ägg
1,5 dl pankoströbröd
salt, vitpeppar
1,5 dl grädde
1 dl vatten
1 msk fiskfond
3 finhackade ansjovissfiléer
1 liten finhackad schalottenlök
2 msk finhackad gräslök
salt, peppar
1 msk smör
Smält smöret till såsen i en liten kastrull eller sauteuse. Svetta schalottenlöken i smöret och tillsätt den finhackade ansjovisen. Låt fisken smälta in i löken och häll sedan på vatten och grädde. Tillsätt fiskfond och gräslök och låt sjuda tills såsen tjocknat. Smaka av med vitpeppar och mer salt om så behövs.
Blanda vetemjöl med lite salt och peppar. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i pankoströbröd. Stek fisken knaprig och gyllene på båda sidor. Servera med ett gott mos eller kokt färskpotatis, lätt förvällda sockerärter och den underbara såsen.
På torsdag är det dags för en sommarfavorit- getostsallad med päron och hallonvinägrett!
Den där ansjovissåsen lät mycket spännande!
SvaraRaderajag älskar verkligen smaken av den salta lilla fisken i olika rätter.
tack för ett nytt tips!
trevlig blogg!
// Lena på Make Ahead Food
Hej Lena! Och välkommen till bloggen!
RaderaJag är också ett fan av ansjovis, i lagom stora doser, såsom i den här såsen. Jag kan bara varmt rekommendera den. Så lättlagad och så god!
Hälsningar
Sara
Vi gjorde bara torsken och den blev supergod. Kul blogg du har, den kommer vi att titta på mycket.
SvaraRaderaVad kul att ni gillade torsken och bloggen! Välkomna åter!
Radera