måndag 2 juli 2012

Ljummen potatissallad med senapsvinägrett

Jag tror att det börjar bli uppenbart att jag gillar potatissallad med vinägrett. Anledningen till detta är att den går att variera så mycket och är så enkel att göra. Idag bjuder jag på receptet på en av våra favoriter denna sommar, en ljummen potatissallad med senapsvinägrett. Den passar bäst till grillat fläskkött och till fisk. I receptet nedan ger jag förslag på olika smaksättningar och grönsaker som fungerar i salladen och jag hoppas att ni hittar några saker som passar just er smak.






Ljummen potatissallad med senapsvinägrett


4 portioner

1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis

1 msk grovkornig, skånsk senap
1 msk dijonsenap
1-2 msk balsamvinäger (gärna vit)
3 msk rapsolja
salt, peppar

Förslag på olika goda kombinationer att blanda i salladen:
- cocktailtomater, fetaost, strimlade sockerärter
- skivade rädisor, rödlök, kapris, solrosskott
- gräslök, gurka, skärbönor
- lätt förvälld sparris och rädisor, purjolök, dill

Koka potatisen och låt den ånga av.
Blanda senap med vinäger och vispa i oljan droppvis. Smaka av med salt och peppar. Häll potatisen i en skål, tillsätt grönsaker efter smak och tycke, ringla över dressingen och blanda ordentligt. Servera till grillat fläskkött eller rökt eller grillad fisk.





På onsdag lagar vi falukorvslåda, en godare variant av den klassiska korven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar