Detta är en enkel efterrätt efter en kryddstark soppa eller bara en rolig variant av en klassisk svensk rätt. Servera pannkakan med färska bär eller lätt stekt ananas och gärna en klick vispad grädde eller vaniljglass.
Kokospannkakor
6-8 pannkakor
2,5 dl vetemjöl
1 msk socker
1 krm salt
2 dl kokosmjölk
4 dl mjölk
3 ägg
3 msk kokosflingor
smör till stekning
Blanda mjöl med socker och salt. Tillsätt hälften av vätskan och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan resten av vätskan och fortsätt vispa. Vispa sedan ner äggen.
Grädda pannkakorna i en stekpanna med låga kanter, gärna av gjutjärn. Strö över lite kokosflingor när smeten precis hällts i pannan. När smeten stelnat, vänds pannkakan och ges en kort stekning på andra sidan. Om du använder gjutjärnspanna, snåla inte på matfettet. Då blir det bara fastbrända pannkaksslamsor...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar