Pad thai
4 generösa portioner
3 kycklingfiléer
1 purjolök
1 rejäl klyfta vitkål
4 portioner äggnudlar
2 morötter
1 chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1-2 msk pad thai-sås eller fisksås
2 msk sweet chilisås
1-2 msk soja
1 dl cashewnötter, grovhackade
1 msk jordnötssmör (kan uteslutas)
saften från en halv citron
salt, peppar, ev chiliflakes
olja
Putsa kycklingen och skiva riktigt tunt. Skär purjolöken i skivor och grovhacka vitkålen. Strimla eller skiva morötterna tunt. Finhacka chilin och vitlöken.
Sätt på kokvatten till nudlarna. Koka enligt anvisningar på paketet, minska dock koktiden med någon minut, då nudlarna sedan ska wokas.
Woka kycklingen i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlöken och chilin mot slutet och fräs en kort stund. Tillsätt purjolök, vitkål och morötter och fräs någon minut. Lägg ner de kokta nudlarna. Häll på pad thai-sås, soja, sweet chilisås och ev jordnötssmör. Pressa över lite citronsaft. Blanda ordentligt. Smaka av med salt och peppar, tillsätt ev med chilisås. Rör ner nötterna mot slutet. Servera i en djup tallrik med en citronklyfta och ev lite hackad färsk koriander på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar