Kebabrulle
4 portioner
1 kg fläskkarré (mycket blir bortputsat)
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olja
3 msk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk barbequesås
1 tsk balsamvinäger
salt, svartpeppar
2 dl crème fraiche eller gräddfil
1 msk majonnäs
2-3 msk chilisås
1 finriven schalottenlök
italiensk salladskrydda, salt, peppar, chiliflakes (några få flagor)
isbergssallad
gurka
tomater
rödlök
gul och röd paprika
fetaost
libabröd
Putsa fläskkarrén från det mesta fettet. Lite av det marmorerade fettet får gärna kvar. Strimla köttet riktigt fint. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner köttet i marinaden. Låt stå kallt i minst en timme.
Blanda ingredienserna till den kalla såsen. Hacka grönsakerna och fetaosten i små tärningar. Finhacka rödlöken.
Stek köttet tillsammans med marinaden på relativt hög värme i lite olja. Låt steka tills all vätska försvunnit. Vänd om köttet noggrant så att det får färg men inte bränns. Lägg bröden på tallriken, lägg på grönsaker, sedan kött och ringla såsen över. Njut med en kall öl till.
Kanon!!!! men hur gjorde du brödet????
SvaraRaderaHej Stefan! Brödet var ett köpt libabröd, ganska vanligt på västkusten men osäker på om det går att köpa i hela Sverige.
RaderaHa en fin dag!