Vit chokladfondant med passionsfruktsyoghurt
4 portioner
150 g vit choklad
50 g smör
50 g smör
0,5 dl vetemjöl
2 msk socker
2 ägg
2 ägg
skalet från 1 citron
Passionssås:
4 passionsfrukter
1 dl turkisk yoghurt
Passionssås:
4 passionsfrukter
1 dl turkisk yoghurt
Hacka chokladen i mindre bitar. Smält smöret och chokladen över ett vattenbad. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt lite av äggblandningen till chokladblandningen och rör om väl. Vänd sedan ner all choklad i resterande äggblandning. Tillsätt mjöl och citronskal och rör om väl.
Fördela i välsmorda formar. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter i 200°C. Fondanten ska ha en kladdig kärna.
Under tiden som fondanten gräddas, blandar man yoghurten med innehållet från passionsfrukterna. Servera fondanten varm med en generös klick passionsfruktsyoghurt.
Receptet på fontanten kommer från Koka ihop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar