måndag 16 januari 2012

Torsk med ost- och dijonsenaptäcke

Om ni inte redan har upptäckt webtidningen Le Parfait, så måste jag verkligen rekommendera den. En trevlig gratistidning på nätet med bra recept och vackra foton. Dagens fiskrecept kommer från deras senaste nummer och det här var en snabblagad vardagsfisk med mycket smak. Oväntat god och fräsch.




Torsk med ost- och dijonsenaptäcke

4 portioner
4 torskfiléer, MSC-märkta
2 dl lätt crème fraiche
1 dl riven vällagrad ost av typen Västerbotten, präst
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
0,5 dl finhackad bladpersilja
salt, vitpeppar, smör

Sätt ugnen på 200°C.

Lägg fisken i en smord ugnsform. Salta och peppra fisken. Blanda crème fraichen med senap, riven ost, pressad vitlök och persilja. Krydda med salt. Bred krämen på fisken och ställ in i ugnen. Gratinera i 20 minuter. Servera med pressad potatis och en god sallad, gärna med fetaost och en god vinägrett i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar