Linssoppa med kokosmjölk och ingefära
4 portioner
2 morötter
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
4 salladslökar
1 tumstor bit ingefära
1 stjälk citrongräs
1 tsk torkad koriander
1 rågad tesked sambal oelek
1 dl röda linser
4 dl kokosmjölk
1 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd grönsaksfond
1 msk fisksås
0,5 dl hackad färsk koriander
saften från en halv citron eller lime
salt
rapsolja
Skala morötterna och riv dem grovt. Skiva vitlöken tunt. Skiva rödlök och salladslök och riv ingefäran tunt. Grovkrossa citrongräset.
Fräs grönsakerna tillsammans med sambal oelek i rapsolja ca 2-3 minuter. Slå på kokosmjölk och vatten. Tillsätt buljongtärningar, torkad koriander och linser. Koka upp och låt koka ca 10 minuter tills linserna är kokta. Tillsätt fisksås och pressad citrus samt hackad färsk koriander. Smaka av med salt.
Servera med en bit gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar