onsdag 18 januari 2012

Chorizopasta

Det här är en av min mans paradrätter. Det var en av de första rätter han bjöd mig på när vi nyss hade träffats och den är så god att den ingår även i min repertoar nuförtiden. Pastan på bilden är nämligen lagad av mig och inte riktigt lika god som min mans variant. Han har en fantastisk känsla för goda pastasåser för att inte tala om hur duktig han är på att steka kött. Tillsammans blir vi ett rätt duktigt par i köket.





Wilhelms chorizopasta

4 portioner

4 portioner spaghetti

3 chorizokorvar
10 champinjoner
1 röd paprika
1 rödlök
1 burk crème fraiche med paprika/chilismak
1 skvätt matlagningsgrädde
salt, svartpeppar
matfett

Koka pastan al dente. Under tiden slantas korven, löken och paprikan strimlas och champinjonerna skivas. Smält matfett i en stekpanna. Bryn korven först. Tillsätt sedan svampen och löken och fräs dem mjuka. Tillsätt paprikan och fräs den en kort stund. Klicka i crème fraichen och låt den smälta. Om det blir för lite sås, häll på en skvätt matlagningsgrädde. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Vänd ner såsen i spaghettin. Lägg upp i en pastatallrik och strö över rikligt med parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar