Crème brûlée med choklad
4 portioner
0,5 vaniljstång
2,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
75 g mörk choklad
1 dl socker
4 äggulor
råsocker
Dela vanijstången och skrapa ur fröna. Häll fröna, stången, grädden och mjölken i en kastrull. Ge gräddblandningen ett uppkok. Smält chokladen i vattenbad. Häll den varma gräddblandningen i chokladen och rör den jämn. Rör socker och äggulor i en bunke. Sila ner chokladblandningen i äggblandningen. Fördela smeten i 4 ugnsfasta ramikiner. Ställ formarna i en ugnsfast form och häll vatten i till halva ramikinernas höjd. Grädda i ugn på 150°C värme 55-60 minuter tills blandningen har stannat. Täck med plastfolie och ställ kallt i väntan på servering. Inför servering häller man på råsocker och bränner av med en gasbrännare. Upprepa avbränningen med ytterligare ett sockerlager. Då blir det riktigt knäckigt och gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar