![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIQ37wLRRlV7ffTgVvz10RFttSjencIOGUJCx-al9EboexJW7NsSmlXbypGCCcDt8fQomISm_vzxRgYH7VyrUtcD-jkU0sgfbpJmZVQU0HjsWfeP6CvPaAlEbVmTM2CFirzQj31KRwohU/s280/tagliata.jpg)
Tagliata
4 portioner
600-800 g oxfilé, ryggbiff eller entrecôte.
2 st spansk peppar
5 salladslökar
1 rejält knippe basilika
1 rejält knippe bladpersilja
0,75 dl olivolja, extra virgin
2 msk balsamvinäger
parmesanost i flagor/tunna skivor
salt, peppar
Kärna ur chilin och strimla den tunt. Strimla salladslöken tunt och hacka örterna. Fördela örterna, chilin och löken på ett uppläggningsfat. Ringla över oljan och balsamvinägern och salta och peppra över fatet. Ta en sked och dra över fatet så att oljan, vinägern och örterna blandas något.
Skär köttet i tjocka skivor, ca 3 cm tjocka. Stek eller grilla köttet medium-rare. Ge köttet stekyta på alla sidor. Lägg köttet på en skärbräda och låt vila några minuter. Skiva bitarna i tunna skivor och fördela på fatet. Strö över parmesanflagor efter smak och tycke. Servera omgående. Köttet svalnar snabbt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar