tisdag 11 oktober 2011

Köttfärsgryta med indisk touch

Ja, det är kanske inte autentiskt indiskt detta, då rätten är gjord på nötfärs. Men smaken har tydliga influenser från de indiska kryddorna och det är en god vardagsrätt. Jag serverade den med ris och en klick rysk yoghurt, men om du har tid att göra chapatibröd och en god raita, så blir det givetvis ännu bättre.




Köttfärsgryta med indisk touch

4 portioner

400 g nötfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tumstor bit färsk ingefära
1 grön chili
2 morötter, skalade och slantade
5 salladslökar, skurna i mindre bitar
1 dl gröna ärter
1 tomat, hackad i mindre bitar
2 msk matlagningsyoghurt
2 msk tomatpuré
1 tsk gurkmeja
1 tsk torkad koriander
1 tsk spiskummin
2 tsk garam masala
några stänk chiliflakes
1 msk mango chutney
salt, svartpeppar
1 näve färsk koriander

Mixa gul lök, vitlök, ingefära och chili till en puré. Hetta upp purén i lite olja i en stekpanna och låt purén bli varm men ej få färg. Bryn sedan färsen i i lökblandningen. Tillsätt sedan yoghurt, salladslök, morötter, tomater och tomatpuré, de torkade kryddorna och chutney. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra en stund (5-10 minuter) så att smakerna utvecklas. Tillsätt de gröna ärterna och koriandern. Smaka av och tillsätt mer salt, peppar och chiliflakes om så behövs. Servera med ris och en klick yoghurt eller raita för att dämpa hettan lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar