![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqpI7z3OtZIkvy6u7ACAadDMbUoON2DXpe8dY3KXvtjKKF96Nb1Lxkc0MeSlH-zbraTJpR9bC-RKz2AvvYJq0VRJi-LEkWmA6mGY842KvXlphcFzafHmgbzMMxDsrKlZb8p63_PgVOBOg/s280/chokladfondant.jpg)
Chokladfondant
6 stycken
150 g mörk choklad, 50-70%
150 g smör
3 msk strösocker
3 ägg
3 äggulor
3 msk vetemjöl
Sätt ugnen på 200°C. Smörj 6 stycken ramikiner som rymmer ca 1,5 dl. Klipp ut rundlar av bakplåtspapper och lägg i botten av formarna.
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Vispa socker och smör riktigt poröst. Blanda ner äggulorna, en i taget. Tillsätt sedan äggen. Vispa därefter ner mjölet. Nu ser smeten riktigt skuren ut, men den reder sig med chokladen. Vispa ner chokladen och fördela sedan den relativt fasta smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Stjälp upp dem varma på tallrikar och pudra med florsocker. Servera med något av förslagen ovan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar