![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjn9cqbnvb-JKH1u8nRCpw8_b5sIMbFj762-HbXaM3vxzvsB7Iec4rsRyoFznWXp2JitKUS6pl1BMMDZzMdc6TkOJLNJfi-f8jWAIrsTq5Oq7APfQZ-MZMA1l0hZNjhzFausZfm4XSekhM/s280/croissantbr%25C3%25B6dpudding.jpg)
Brödpudding på croissanter med apelsingrädde och pistageglass
6 portioner
6 mindre croissanter
3 ägg
6 äggulor
7 dl gräddmjölk
3 dl socker
1,5 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
smör till formarna
Smörj 6 stycken ramikiner noga med smör. Dela croissanterna i mindre bitar fördela i formarna, 1 croissant i varje form.
Vispa samman ägg, äggulor, socker, gräddmjölk och vaniljextrakt i en bunke. Fördela äggstanningen i formarna och låt stå och dra i ca 10 minuter.
Ställ sedan formarna i en större ugnsfast form eller på en plåt. Slå på vatten, så mycket som möjligt utan att vatten skvätter över på brödpuddingarna. Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter. Ta sedan av folien och grädda ytterligare i 30-45 minuter tills puddingarna har fått fin färg, croissanterna har puffat upp sig något och stanningen stannat men ej blivit för torr.
Stjälp upp puddingarna så snart som möjligt och ställ på tallrik. Servera med en skopa pistageglass (recept kommer senare) och ringla över lite apelsingrädde över puddingen.
Apelsingrädden gör du enligt följande: vispa 3 dl grädde så att den blir något tjockare men fortfarande flytande. Smaksatt med cesten och saften från 1 apelsin. Tillsätt gärna en skvätt Grand marnier om du har.
Receptet kommer från Food Network, men är omarbetat för att passa mig bättre.
Hei Sara!
SvaraRaderaHvilken diameter har dine ramekiner?
Må prøve denne snart, og mangler "dessverre" former til dette ;o)
Hej Siri!
SvaraRaderaRamikinerna jag använde mäter ca 8 cm i diameter och 5 cm höga.
Så synd att du måste köpa såna... ;)
Tack än en gång för rivjärnet. Det är helt otroligt!