![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMzyd8U4gY0cOAxMzPFG5LTk0CX0x5fp5yrz0-Bf5gow7PiJ9K0HIrZN__FlhckPQu4ZavqIKKLrct53OduaRmEEx0CHWX7e8Bod55ypH6KXpP8lKnHOjScfiSDd14zrPHPol9tYlVk5w/s280/pizzasallad_small.jpg)
Pizzasallad
1 rejäl klyfta vitkål
1 dl neutral olja
1 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk salt
1-2 tsk italiensk salladskrydda
rikligt med nymalen svartpeppar
Hyvla vitkålen tunt med osthyvel eller på mandolin. Slaka vitkålen genom att slå hett vatten på den genom ett durkslag.
Blanda ingredienserna till dressingen i en kastrull. Ge ett uppkok och ta sedan dressingen från värmen. Slå dressingen över vitkålen och blanda ordentligt. Smaka av. Ofta behövs mer svartpeppar än man tror. Låt salladen svalna och servera till hemmagjord pizza, paj, pirog eller annan mat som vinner på en krispig, syrlig sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar