![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqAD41oES3BKNJ7HRCOW5VD2AWUytvpjxCv1iiXkXBNQnV4WIX0u1JjHp8BoYpiPOrl34uaa2LNfKO7Sx8nXbsHlR_VBvIonFW1iQgeqYWR78AQPS55VOjvAxxQyxT5HeDgKb1Oho3X2E/s280/gulasch_small.jpg)
Gulasch
4 p
500 g högrev eller nötbog
2 stora gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 burk passerade tomater
1 msk tomatpuré
5 dl vatten
2 buljongtärningar av typen mörk oxbuljong
2 stora potatisar
2 stora morötter
2 rågade tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
2 lagerblad
några kumminfrön
några stänk cayennepeppar
salt
Putsa köttet och skär i mindre bitar, ca 2x2 cm. Grovhacka löken och skiva vitlöken tunt. Fräs lök och vitlök i lite matfett i en gryta. Bryn sedan köttet med löken. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa en stund. Tillsätt sedan passerade tomater, vatten, buljongtärning, paprikapulver, peppar, kummin och lagerblad. Låt småkoka under lock ca 1 timme (eller tills köttet känns riktigt mört). Skala och hacka potatis i mindre tärningar. Slanta morötterna. Tillsätt grönsakerna i soppan och låt koka till grönsakerna är genomkokta. Smaka av med salt och ev mer cayennepeppar. Servera med ett rykande färskt bröd och en klick smetana. Även gott att toppa med lite persilja. Lämpligt att frysa in ev rester. Receptet influerat av Allt om mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar