![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVaEGRhwZa3_A44EP8ZxVOKqWT1463BO94SZTh2UPcs1045Jxl0lSKD_cwN_sJ19hU6wBXaKMB3LFb0zsKacV7FZ8k4ruJUDB1-U8tfkhXMkaRLck5Im_buaVg3nlGAuiQUMYPDUvM37A/s280/kycklinggrat%25C3%25A4ng2_small.jpg)
Kycklinggratäng med sting
6 portioner
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
4 dl grädde (jag använde en blandning av matlagninsgrädde 7 och 15 % och vispgrädde)
4 msk mango chutney
1 msk sambal oelek
1 msk soja
2 msk kycklingfond
1 tsk curry
salt, peppar
Dela baconet i småbitar och knaperstek det. Lägg det på lite hushållspapper och låt rinna av. dela löken i båtar och skiva vitlöken tunt. Sautera löken och vitlöken i stekpannan, ta sedan upp den och lägg den i botten av en ugnsfast form. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor, lägg i stekpannan, krydda med salt och peppar och ev lite paprikapulver och chilipulver. Stek tills kycklingen är genomstekt. Lägg kycklingen på löken och rör om. Strimla paprikan och lägg den ovanpå. Rör ihop grädde, mango chutney, sambal oelek, soja, fond och curry och häll över gratängen. Toppa med baconet och ställ in i ugnen i ca 200°C värme. Låt stå tills gratängen får färg och såsen puttrar. Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar