Fisk i folie, något som till en början fick mig att minnas skolans hemkunskap och de smaklösa paketen med delar av fiskblock, lite purjolök och en tomatskiva i. Inte alls gott. Det här foliepaketet bjöd dock på riktigt många goda smaker och en underbart saftig fisk. Vi tillagade paketen på grillen, men givetvis går det lika bra i ugnen.
Röding i foliepaket
1 portionspaket
0,5 rödingfilé, skinn och ben borttagna
2 kokta potatisar
1 salladslök i tunna skivor
1 liten näve bladspenat
0,5 tomat i stora tärningar
1 fetaoststav
1 msk crème fraiche tomat/basilika
saften från en halv lime
en skvätt vitt vin
salt, peppar
1 folieark ca 40 cm brett
Ta foliearket och vik in kanterna några cm. Skiva potatisen och lägg skivorna i foliens mitt. Lägg sedan på spenaten och lägg fisken ovanpå spenaten. Salta och peppra på fisken. Lägg en klick crème fraiche på fisken. Strö över tomattärningar och salladslöken. Smula över fetaost. Häll sedan på en skvätt vitt vin och limesaft. Salta och peppra på toppen. Vik över foliens kanter på längden och vik ihop dem. Rulla sedan ihop arkets sidor och tryck till kanterna så att de håller sig stängda. Lägg på grillen i ca 12-15 minuter, 15 minuter om rödingfilén är lite tjockare. Samma tid gäller i ugnen också, då i 225°C värme. Om man byter ut rödingen mot lax, får man lägga på ytterligare några minuter.
En frisk chardonnay passar fint till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar