På Espresso house serveras ljuvliga små muffins med smak av citron och vallmo. Länge har jag funderat på hur man bäst bakar något liknande och redan på första försöket, blev det perfekt. Det blev en saftig kaka, gyllengul till färgen med små svarta prickar och fullkomligt underbar i smaken. Prova, ni blir inte besvikna!
Citron- och vallmokaka
2 ägg
2½ dl socker
50 g smör
1½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
skalet och saften från en citron
3 msk blå vallmofrön
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och mjölken. Rör sedan ner skalet och saften från citronen, bakpulver, vaniljsocker och vallmofrön. Rör sist ner vetemjölet.
Häll ner smeten i en smord och bröad bakform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter. Servera kakan lätt ljummen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar