lördag 27 februari 2010

Laxpasta

I torsdags kom jag hem efter ett minst sagt jobbigt träningspass och möttes i ytterdörren av en ljuvlig doft. Käre maken lagade pasta med lax. Han vill dock inte skriva om receptet själv, utan bad mig. Och den här snabba men deliciösa rätten får ni bara inte gå miste om, så jag sätter receptet på pränt. Voilà, Wilhelms linguini med lax.






Wilhelms linguini med lax, getost och avocado

4 portioner

4 portioner linguini

1 förp kallrökt lax
1 gul paprika
1 rödlök
1 avocado
1 förp lätt crème fraiche getost, honung och rosmarin
salt, peppar

Koka pastan al dente.

Hacka paprika och löken. Fräs den i en varm stekpanna, den ska bli mjuk men ej ta färg. Slå över crème fraichen och låt den smälta. Smaksätt med salt och peppar.
Skär laxen i mindre bitar. Skala och hacka avocadon.

Häll av pastan och vänd ner såsen i pastan. Rör om ordentligt så att all pasta får lite av den goda såsen på sig. Lägg upp pastan i en pastatallrik. Toppa med lax och strö över hackad avocado. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar