De flesta helger brukar bjuda på mat som fått ta tid att laga. Kött så mört att det faller sönder på tungan, grytor som fått koka sig riktigt mustiga och kanske till och med en efterrätt, vackert upplagd och dekorerad.
Förra söndagen blev dock ett undantag från långkokens lov. Denna kycklinggratäng fungerar utmärkt till söndagsmiddag, men går alldeles utmärkt som snabb vardagsmat också. Lite söt, lite het, väldigt god!
Kycklinggratäng med sambal oelek och mango chutney
4-6 port
1 grillad kyckling eller 4-5 kycklingfiléer
3 dl grädde av valfri sort
1 msk sambal oelek
1 tsk curry
1 dl mango chutney
2-3 paprikor (gul, orange, röd)
Rensa den grillade kycklingen och skär köttet i strimlor. Använder man kycklingfiléer, strimlar man dessa, steker i lite matfett och kryddar med salt, peppar och gärna lite grillkrydda.
Lägg kycklingköttet i botten av en ugnsfast form.
Strimla paprikorna tunt och lägg över kycklingen.
Blanda ingredienserna till såsen och häll över kycklingen och paprikorna. Ställ in i ugnen och låt stå ca 20-30 min i 200°C så att såsen blir varm och anrättningen hinner få lite färg.
Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar