fredag 17 juli 2009

Kycklingwraps

På fredagen vill man ofta ha något riktigt snabbt och lättlagat efter en tung arbetsvecka. Att göra kycklingwraps går riktigt fort och är dessutom ett jättebra sätt att ta till vara på salladsrester.






Kycklingwraps

4 p

2 stora kycklingfiléer
2 msk neutral olja
1 msk kinesisk soja
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
några rejäla stänk Chipotletabasco (kan uteslutas)
curry

Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Blanda ingredienserna till marinaden. Vitlöksklyftan kan endera finhackas eller rivas. Lägg kycklingen för att marinera en liten stund. Den tar rätt snabbt mycket smak, då den är skuren i så fina bitar.






Du behöver också:

8 tortillas
bulgur (1,5 dl okokt räcker långt)
sallad
gurka
tomater
avocado
fetaost
salladslök, rödlök eller annan mild lök
kall sås (vi hade vitlökssås och barbequesås från Heinz)



Vitlökssås

2 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
1 riven vitlöksklyfta
en liten nypa salt och en lite större nypa socker

Blanda samman och låt stå kallt en liten stund.

Lägg tortillan på en tallrik och lägg fyllningen mitt på tortillan. Ringla över sås och försök vika ihop den till en wrap. Njut med en kall öl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar