Låt inte den oansenliga bilden lura er för kakan är makalöst god. En regnig dag som denna behöver man något gott till kaffet, så börja baka omedelbart.
Äppel- och kokoskaka
10-12 bitar
200 g smör eller margarin
2,5 dl strösocker
3 ägg
3 dl kokos
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vanillinsocker
3 1/3 dl vetemjöl
3 syrliga äpplen, skalade och skurna i små tärningar
0,5 dl mjölk
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda sedan kokos, mjöl, bakpulver, vanillinsocker och äpplen i en separat bunke. Rör om ordentligt så att äpplena blir ordentligt täckta av mjöl. Detta förhindrar att de sjunker till botten i formen.
Rör sedan ner mjölblandningen i smörsmeten. Ta lite i taget, så att mjölet inte klumpar sig. Rör sist ner mjölken.
Smörj en stor bakform, gärna en med vackert mönster. Bröa med ströbröd eller allra helst kokosflingor. Klicka ut smeten i formen och grädda nederst i ugnen på 175°C värme ca 45-50 minuter. Prova med en provsticka. Det tar 45 min i vår ugn, men 60 min i mina föräldrars ugn. Den ska precis bli genomtorr, då är den riktigt saftig och god. Servera som den är med en kopp kaffe eller lyxa till med vaniljsås.
Receptet kommer från Allas veckotidning från 1995 eller 1996.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar