Det händer ibland att jag bakar muffins. Kanske inte så ofta att det motiverar mina muffinsplåtar i olika storlekar, men varje gång jag bakar muffins, är jag oerhört glad för åtminstone den ena plåten. Det blir stora, vackra muffins som har jämna fina kanter och som lyfter sig vackert utan att välla ut på sidan. Oftast blir det chokladmuffins av något slag, precis som idag. Dessa choklad- och bananmuffins ska få följa med till jobbet för att göra kollegornas blodsockernivå lite högre precis innan eftermiddagsronden.
Banan- och chokladmuffins
15 st
100 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl starkt kaffe
2 väl mogna bananer
Sätt ugnen på 200°C. Placera ut muffinsformar på en plåt, gärna muffinsplåt.
Rör margarin och socker poröst. Tillsätt sedan äggen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta sedan ned dem i smeten. Tillsätt kaffet i smeten, ev efter hälften av mjäölblandningen. Detta för att göra smeten mindre tung och svårrörd.
Mosa eller mixa bananerna fint och rör ned dem i smeten.
Klicka sedan ut smeten i formarna. Fyll upp till ca 2/3 av formen. Strö ev över grovt hackad choklad om du önskar mer chokladsmak. Grädda mitt i ugnen mellan 15-20 minuter. Känn med en provsticka så att de är torra i mitten.
Receptet kommer från Dagens muffins.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar