Rabarbern på balkongen växer och frodas. Det blir nog lagom till en liten god paj på nationaldagen. Bananerna i fruktskålen såg dock väldigt bruna och ledsna ut, så igår blev det en banankaka till sambons stora glädje. Riktigt saftig och är riktigt god med t ex smält schweizernöt som glasyr. Testa!
Banankaka
ca 12 bitar
150 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
2 msk kakao
3,5 dl vetemjöl
3 bananer
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret. Tillsätt smöret till äggblandningen när det svalnat något. Rör i kakao, bakpulver, vanillinsocker och mjöl. Mixa bananerna till en slät massa. Rör i dem i smeten. Smörj och bröa en 2 liters form och häll i smeten. Grädda ca 50 minuter tills kakan känns torr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar