Igår lekte vi korvmoj här hemma. Hemmagjorda tunnbrödrullar. Tunnbrödet var inte hemgjort och inte korven heller, men moset var äkta vara. Och det slog korvmojens tunnbrödrulle med hästlängder. Första bilden visar hur slutprodukten blev. Andra bilden visar upplägget med ketchup, senap och bostongurka. Riktigt töntigt att skriva ett inlägg om det här, men jag kunde inte motstå. Man kan leka med ketchupen och senapen till ett vackert mönster och då blir det roligt att ta kort och sen var halva inlägget klart.
Idag blev det fiskbiffar med kokt potatis och kall sås. Biffarna köper vi i fiskdisken på vår stormarknad. Denna gången var det laxbiffar smaksatta med fetaost. Riktigt goda med en mild fisksmak. Den kalla såsen gjordes på crème fraiche, sweet chilisås, salt och peppar. Det behövdes inte så mycket chilisås för att sätta smak på såsen. Och god blev den. En blandad sallad på isbergssallad, gurka, gul paprika, purjolök och fetaost. Vinägrett på paranötsolja, balsamvinäger, salt och peppar. Enkelt och gott. En ny typ av snabbmat som fungerar utmärkt till vardags. Testa! Dock rekommenderar jag verkligen inte de djupfrysta laxbiffarna av ett större, känt märke. De har en ganska frän fisksmak och en konstig bismak som är svår att identifiera. Gör då hellre egna biffar, om inte din fiskhandlare kan erbjuda goda fiskbiffar.
Trevlig torsdagkväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar