fredag 27 februari 2009

Favoritsnitten

Idag är skrivarlustan enorm! Jag måste passa på att dela med mig av receptet på vår favoritsnitt. Kombinationen rökt kött och pepparrot är oslagbar. Kan också tillagas på något enklare sätt genom att bre pepparrotsfärskost på tunnbröd, täcka med rökt kött, rulla ihop och skära i bitar.

Favoritsnitten

24 st små

24 små krustader (finns färdiga bland kexen i livsmedelsaffären)
10 skivor rökt kött (nötrulle, hamburgerkött, renstek)
100 g naturell färskost
1,5 dl crème fraiche
2-3 cm purjolök (gärna den gröna änden)
pepparrot, 2-4 tsk
smörgåskrasse

Finhacka purjolöken och köttet. Blanda färskost med crème fraiche och rör sedan ner purjolök och kött. Smaksätt med riven pepparrot efter smak och tycke. Klicka i ca 1 tsk i varje krustad. Toppa med lite smörgåskrasse. Servera genast tillsammans med en god drink eller ett glas mousserande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar